ALLMÄN INFORMATION FÖR ALLA VÅRA OLIKA TURER I ROGEN

Bokningsinformation:

Du bokar genom att mejla bokningen@ramundberget.se
Skriv vilka datum du önskar starta och avsluta din tur, antal personer, mobiltelefonnummer, namn, vilken tur du vill genomföra, samt vilken tilläggsutrustning du vill hyra, samt eventuella utterligare frågor. Vi skickar en bekräftelse tillbaka - denna måste du skriva ut och ta med till Topsport.

Allmän information

- Du måste starta och avsluta din tur på måndagar, onsdagar och fredagar. Dessa dagar är de enda vi har möjlighet at erbjuda shuttle.
 
- Säsongen startar den 15 Juni och pågår tom 15 september. Innan och efter denna period är det ofta för tuffa förhållanden i Rogen pga väder, snöläge och eventuella isar.
 
- Betalning sker vid ankomst. Vi accepterar de flesta kort såsom Visa, MasterCard, American Express mm

Prisinformation:

Priserna gäller för 7 nätter, 2 personer, 1 kanot, 2 flytvästar, 2 paddlar, shuttleservice t/r, support och information om området. Väljer man att paddla en kortare tur på tex 5 dagar är priset detsamma.
 
Extra person i kanoten: Detta är inte något vi rekommenderar även om våra kanoter är godkända för det. Om man ändå väljer att sitta tre personer i en kanot (en sitter på botten i kanoten) måste man tänka på att packa lätt och smidigt. Pris för extra person är 500 SEK per tur. 

Hålltider:

- Vi träffas 12.00 på Topsport i Funäsdalen. Vid detta tillfälle skall alla ha köpt ev fiskekort, handlat mat, hyrt eventuell utrustning, packat sina ryggsäckar och vara klara att åka. Topsport står för en genomgång av området Rogen och Femundsmarka på ca 20 minuter. Vi berättar om regler, geografi, natur, djurliv, smutronställen, kommande väder och allt annat som gör turen trevligare för våra gäster. Vi planerar dessutom just den tur ni bokat tillsammans och går igenom alla kartor.
 
- kl 13.00 åker vi tillsammans i topsports bil ifrån Funäsdalen till Käringsjön och Käringssjövallen. Här startar ni er tur.
 
- 14.15 hämtar vi er som avslutar turen i Käringssjön.
 
- 14.30 hämtar vi er som avslutar turen i Käringsjövallen.
 
- 15.30 är vi tillbaka på Topsport i Funäsdalen.
 
- 11.00 upphämtning i Röros
 
- 11.30 upphämtning i Feragen
 
Vid eventuella förseningar kommer en avgift debiteras.

Vilken tur ska vi välja?

För att paddla någon av de turer som avslutas i Norge rekommenderar vi bestämt att sällskapet har mycket god erfarenhet av friluftsliv, god kondition och rejäl utrustning. Förutom långa bärningar, ofta i bökig terräng utan upptrampade stigar, passerar man stora vattendrag med tuffa väderförhållanden, vilket ställer krav på stor säkerhet.
På den svenska sidan finns fina alternativ både för dig som vill uppleva vildmarken och ensamheten samtidigt som det finns enklare turer som går att genomföra tillsammans med familjen. Beroende på vilken tur man väljer här finns det möjlighet att både få paddla i lugna små vatten och ändå få göra sitt livs äventyr i områden där få människor lämnat fotspår.

Tänk på miljön!

Vi accepterar inte någon form av nedskräpning eller förstörelse i naturen. Allt våra gäster bär in i området skall medföras ut. Allemansrätten skall följas och vi uppskattar mycket när våra gäster plockar upp något skräp de eventuellt hittar i området. Rogen och Femundsmarka är rent och orört - och vi vill fortsätta ha det så! Tack för att du hjälper oss!

Har du egen bil?

Vi har ett mindre kanotcenter på plats i Käringssjön, där man kan hyra kanot. Paret Wiberg sköter all bokning och uthyrning av dessa. Vill man komma i kontakt med dem ringer man +46-(0)-684-28022. Det finns inte möjlighet att betala med kort, kontant eller swish går bra. Det tillkommer en vägavgift på 40:- samt parkeringsavgift på 20:-/dygn. Detta betalas även på plats. Priser för uthyrning i Käringssjön hittar du här - länk

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB